Sport/Darts
712060953
Darts

Noppert maakt nog kans op eindzege in Stuttgart

Van Gerwen hard onderuit, hardstyledansje helpt Van Duivenbode niet

Michael van Gerwen was zaterdag geen partij voor Martin Lukeman.

Michael van Gerwen was zaterdag geen partij voor Martin Lukeman.

Michael van Gerwen is zaterdag tijdens de tweede ronde van de European Darts Grand Prix in Stuttgart tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De Nederlander verloor met maar liefst 1-6 van de Brit Martin Lukeman, de nummer 71 van der wereld.

Michael van Gerwen was zaterdag geen partij voor Martin Lukeman.

Michael van Gerwen was zaterdag geen partij voor Martin Lukeman.

De 33-jarige Van Gerwen, de nummer drie op de Order of Merit, noteerde een gemiddelde van 89,77 over drie pijlen en kwam niet in de buurt van de veel betere score van 96,16 van zijn vier jaar oudere opponent. Het finishpercentage van 7,14 van Mighty Mike was schokkend te noemen. Van Gerwen miste maar liefst 13 van de 14 pijlen op een dubbel. Lukeman kwam tot 6 uit 16: goed voor een percentage van 37,5.

Ook Jelle Klaasen en Danny Jansen gingen vroegtijdig kopje onder in Stuttgart. Klaasen moest met 6-5 zijn meerdere erkennen in Rob Cross en Jansen was een maatje te klein voor Brendan Dolan: 6-4.

Hardstyledansje

Ook Dirk van Duijvenbode ging onderuit. Van Duijvenbode verloor met 6-4 van Nathan Rafferty, al had de auberginekweker het Duitse publiek wel opnieuw in vuur en vlam gezet tijdens zijn opkomst. De hardstyle deed dus alweer zijn werk.

Danny Noppert won wel. De Fries versloeg Michael Smith met 6-4 en staat in de achtste finale nu tegenover Rafferty. Ook regerend wereldkampioen en nummer één van de wereld Peter Wright doet nog mee om de eindzege. Hij treft Jonny Clatyon.

Het toernooi in Duitsland wordt zondagavond afgesloten.

Progamma achtste finale

  • Martin Lukeman - Martin Schindler
  • Damon Heta - Ryan Searle
  • Rowby-John Rodriguez - Daryl Gurney
  • Rob Cross - Krzysztof Ratajski
  • Andrew Gilding - Brendan Dolan
  • Joe Murnan - Luke Humphries
  • Peter Wright - Jonny Clayton
  • Danny Noppert - Nathan Rafferty