Sport/Voetbal
714255976
Voetbal

Koploper Genk ook veel te sterk voor Anderlecht

Oranje-spits Vincent Janssen helpt het Antwerp van trainer Van Bommel aan punt

Vincent Janssen viert zijn treffer.

Vincent Janssen viert zijn treffer.

BRUGGE - Een opleving heeft Antwerp een punt opgeleverd in de uitwedstrijd tegen Club Brugge. Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor Vincent Janssen, die bij een 2-0-achterstand eerst het doelpunt van Michael Frey voorbereidde en niet veel later zijn ploeg door het benutten van een strafschop aan een gelijkspel hielp: 2-2.

Vincent Janssen viert zijn treffer.

Vincent Janssen viert zijn treffer.

Daarmee voorkwam Janssen dat Club Brugge, met de eveneens voor het WK opgeroepen Noa Lang, het door Mark van Bommel getrainde Antwerp passeerde op de ranglijst.

De bijzonder actieve Lang had, bij pas zijn vierde basisplaats in de competitie dit seizoen, in veel Brugse kansen een aandeel. Uit een vrije trap van de Oranje-international kopte Denis Odoi al vroeg in de wedstrijd net over. Aan de andere kant moest doelman Simon Mignolet met een redding voorkomen dat Calvin Stengs uit een corner rechtstreeks scoorde.

Janssen

Centrale verdediger Brandon Mechele zette Brugge met een kopbal in de 34e minuut op voorsprong. De zorgen voor Van Bommel werden groter toen Ferran Jutglà met een schot na ruim een uur voor de 2-0 zorgde. Het doelpunt kwam op naam van Lang, die onbewust de bal licht had beroerd.

Antwerp kwam in het laatste kwartier alsnog terug, met dank aan Janssen. Eerst bediende de aanvaller, over ruim een week mogelijk basisspeler van Oranje in het WK-duel met Senegal, de ingevallen Frey: 2-1. Een minuut later kreeg Antwerp een strafschop na een overtreding van Mechele op Christopher Scott. Janssen schoot de bal overtuigend binnen.

Nainggolan mag vertrekken

Antwerp maakte later op de dag bekend dat het gaat meewerken aan een transfer van Radja Nainggolan. De 34-jarige middenvelder werd vorige maand door de club van trainer Mark van Bommel uit de selectie gezet.

„Zondagavond heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Nainggolan en de clubleiding. Door de WK-break was het nodig om even met elkaar rond de tafel te gaan zitten. Er is beslist om Radja niet opnieuw in de A-kern op te nemen. De club zal meewerken aan een mogelijke transfer”, meldt de Belgische club in een verklaring.

Nainggolan werd in oktober vlak voor het duel met Standard Luik gesnapt terwijl hij op de reservebank zat te vapen. Op de tv-beelden was te zien dat de middenvelder een elektronische sigaret in de mouw van zijn hoodie had verstopt en vervolgens een grote rookwolk uitblies. Nainggolan kwam kort daarvoor ook al negatief in het nieuws. Hij werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs en moest zijn auto inleveren.

Koploper Genk ook veel te sterk voor Anderlecht

KRC Genk gaat als trotse koploper in de Belgische Pro League de winterstop in. In de laatste wedstrijd voor de lange pauze vanwege het WK versloegen de Limburgers Anderlecht in Brussel met 2-0. Het was de tiende overwinning op rij voor Genk, dat de ranglijst aanvoert met 10 punten voorsprong op Union. Antwerp, dat zondag gelijkspeelde bij Club Brugge (2-2), volgt op 11 punten.

Het was de eerste nederlaag voor interim-coach Robin Veldman, de Nederlander die eind oktober de ontslagen Felice Mazzu verving op de bank bij Anderlecht.

Genk nam in de 19e minuut de leiding. Een pass van de 18-jarige spelmaker Bilal El Khannous, die met Marokko naar het WK gaat, bereikte Daniel Muñoz op de rechterflank. Diens voorzet werd door Paul Onuachu binnengetikt. Het was zijn dertiende doelpunt in veertien duels.

De thuisploeg werd bij vlagen zoek gespeeld, maar een tweede treffer volgde pas in de 53e minuut. De Mexicaan Gerardo Arteaga liep tegen een voorzet aan van Joseph Paintsil. Arteaga verdween een kwartier voor tijd met rood naar de kant na een overtreding op de doorgebroken Fábio Silva. Ook met tien man kwam Genk niet in de problemen.

Anderlecht bleef door de nederlaag op de elfde plaats.