Sport/Darts
714870675
Darts

Van der Voort, Wattimena en Van Duijvenbode meteen exit op World Matchplay

BLACKPOOL - Vincent van der Voort is al in de eerste ronde van het World Matchplay uitgeschakeld. De Nederlander ging in Blackpool met 10-8 ten onder tegen de Engelsman Dave Chisnall.

Van der Voort bereikte vorig jaar nog de kwartfinales en liet toen een grote kans op een plek in de halve eindstrijd liggen. Chisnall was destijds ook de tegenstander van Van der Voort in de eerste ronde. De 45-jarige prof uit Purmerend won toen met 10-6.

Ook Dirk van Duijvenbode strandde direct. De darter die verrassend de kwartfinales bereikte op het laatste WK, verloor met 10-7 van Jonny Clayton uit Wales. Jermaine Wattimena bood in de beginfase goed weerstand tegen de als eerste geplaatste en regerend wereldkampioen Gerwyn Price. Het werd uiteindelijk 10-4.

Michael van Gerwen, de vierde Nederlandse deelnemer, speelt maandag pas. Van Gerwen won het evenement in 2015 en 2016.

Het World Matchplay vormt samen met het WK en de Premier League de ’Triple Crown’. Het zijn de drie meest prestigieuze toernooien. Vorig jaar won de Belg Dimitri Van den Bergh de hoofdprijs van 150.000 pond (165.000 euro). De Belg werd zaterdag voorafgaand aan de eerste partij gehuldigd.