Sport/Voetbal
715491136
Voetbal

Bizar: voetballer zakt in elkaar, maar wil na reanimatie verder spelen

Opmerkelijke taferelen tijdens de Spaanse derdeklassewedstrijd tussen Cordoba en Racing de Ferrol. De Nederlands-Servische Dragisa Gudelj van Cordoba zakte aan het begin van het duel in elkaar. Een ambulance kwam meteen het veld op om hem naar het ziekenhuis te brengen, maar de 25-jarige Gudelj zelf bleek andere plannen te hebben.

Gudelj stortte na tien minuten ter aarde en zorgde voor een shockgolf in het stadion. Fans hielden hun adem in en zijn ploeggenoten stonden met tranen in hun ogen, maar medici konden de jongere broer van Sevilla-middenvelder Nemanja Gudelj op het veld reanimeren.

Daarna zou hij zoals gebruikelijk naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daar dacht Gudelj anders over. Hij wilde de wedstrijd gewoon verder spelen, protesteerde en wilde koste wat kost door. De medische staf stak daar evenwel een stokje voor en gaf hem hiervoor geen toestemming. Gudelj werd toch naar het ziekenhuis gebracht.

Zijn club Cordoba heeft inmiddels laten weten dat Gudelj in stabiele toestand verkeert, maar ter observatie nog in het ziekenhuis verblijft.