Sport/Voetbal
715959308
Voetbal

Raheem Sterling krijgt weer te maken met racisme

Raheem Sterling

Raheem Sterling

Voetballer Raheem Sterling heeft na het bereiken van de finale van de Champions League met Manchester City weer met racisme te maken gehad. Dat gebeurde op Instagram.

Raheem Sterling

Raheem Sterling

„De racistische opmerking die naar Raheem Sterling is gestuurd, is onaanvaardbaar en we willen het niet op Instagram”, aldus een woordvoerder van Facebook, dat eigenaar is van Instagram. „We hebben de opmerking verwijderd en actie ondernomen tegen het account dat deze heeft gepost.”

Het incident gebeurde nog geen twee dagen nadat de clubs en spelers uit het Engelse voetbal een einde maakten aan hun gezamenlijke boycot van sociale media. Ze hadden daartoe besloten om het toenemende aantal racistische en discriminerende uitingen terug te dringen.

„Dit zal niet van de ene op de andere dag zijn opgelost, maar we doen er alles aan om onze gemeenschap te beschermen tegen misbruik”, zei de woordvoerder van Facebook.

Sterling is in het verleden verschillende keren het doelwit geweest van misbruik op sociale media. Eerder zei hij daarover: „Ik weet niet hoe vaak ik dit moet zeggen, maar voetbal en de sociale mediaplatforms moeten naar voren stappen, echt leiderschap tonen en de juiste maatregelen nemen om onlinemisbruik aan te pakken.”