Nieuws/Sport
71997
Sport

Veel 'Barça-baby's' verwacht over negen maanden

Gerard Pique (l) samen met Neymar.

Gerard Pique (l) samen met Neymar.

Zelden is het zo'n groot feest geweest in Barcelona. De sensationele comeback van de Spaanse topploeg in de Champions League tegen Paris Saint-Germain ontlokte Gerard Pique een pikante uitspraak. "In de ziekenhuizen kunnen ze over negen maanden alvast extra personeel inzetten. Ik verwacht dat deze zege vannacht ook in de slaapkamers wordt gevierd", zei de succesvolle verdediger.

Gerard Pique (l) samen met Neymar.

Gerard Pique (l) samen met Neymar.

Zelf is Pique samen met de beroemde zangeres Shakira. Het stel heeft twee kinderen (Milan en Sasha). Overigens was de speler van Barcelona na afloop ook boos over de kritiek die de club na de dikke nederlaag (4-0) in de heenwedstrijd tegen Paris Saint-Germain kreeg te verduren. "Sommige mensen hadden ons al begraven. Maar goed, zij moeten maar eens terugdenken aan hun eerdere uitspraken. We hebben vanavond een wereldse prestatie neergezet, zoiets is nog nooit eerder door een andere club vertoond."

Barcelona boog de achterstand van 0-4 om in de laatste acht minuten van de clash met PSG. Nadat Neymar in de 88e minuut via een prachtige vrije trap de 4-1 op het scorebord had gebracht, volgden in blessuretijd nog eens twee doelpunten. Eentje vanaf de penaltystip van Neymar en eentje van invaller Sergi Roberto (op aangeven van Neymar). Camp Nou ontplofte.