Nieuws/Sport
72033
Sport

Vormer waarschuwt Amsterdammers voor FC Kopenhagen

'Aderlating voor Ajax'

Davinson Sanchez

Davinson Sanchez

Ajax staat vanavond in de achtste finales van de Europa League tegenover FC Kopenhagen. Ruud Vormer, die met Club Brugge in groep G van de Champions League de degens met de Denen kruiste, is onder de indruk van de ’vechtmachine’. "Het is een heel vreemd, gevaarlijk ploegje, dat je niet moet onderschatten”, aldus de voormalig speler van AZ, Roda JC en Feyenoord. "Verdedigend vind ik Kopenhagen best kwetsbaar, maar ze zijn ook moeilijk af te stoppen.”

Davinson Sanchez

Davinson Sanchez

Dat bleek, want in het Parken-stadion kreeg Club Brugge 4-0 klop en in het eigen Jan Breydel-stadion trokken de Belgen, met Vormer als invaller, opnieuw aan het kortste eind (0-2). "Ze bouwen niet op, maar geven direct de lange bal op die twee reuzen (Santander en Cornelius, red.). Die spitsen zijn zó goed in de lucht, dat ze na die crosspass gewoon lekker kijken wie het luchtduel wint”, beschrijft Vormer de tactiek van FC Kopenhagen, dat in de laatste drie Europese thuisduels 0-0 speelde.

"Dat Davinson Sanchez is geschorst, vind ik een aderlating voor Ajax”, vervolgt Vormer. ,"Hij lijkt me alles te hebben van een echte centrale verdediger. Al ben ik ook gecharmeerd van Matthijs de Ligt, een groot talent.”