Nieuws/Sport
72109
Sport

Nog geen duidelijkheid over toekomst als trainer

Wenger begrijpt onvrede Arsenal-fans

Arsenal-trainer Arsène Wenger

Arsenal-trainer Arsène Wenger

LONDEN - Arsène Wenger begrijpt dat er grote onvrede heerst bij de fans van Arsenal, niet in het minst na het desastreus verlopen tweeluik met Bayern München in de Champions League. Volgens de aanhang doet de manager die sinds 1996 de baas is bij de club er het beste aan op te stappen. ,,Bij mijn afwegingen of ik doorga bij Arsenal, houd ik ook rekening met de mening van de supporters'', zei de Fransman donderdag.

Arsenal-trainer Arsène Wenger

Arsenal-trainer Arsène Wenger

Veel meer toezeggingen deed hoofdcoach Wenger niet. ,,Ik doe er al twintig jaar alles aan om iedereen die Arsenal een warm hart toedraagt gelukkig te maken. Natuurlijk begrijp ook ik dat zoiets niet lukt als we verliezen. In al die seizoenen dat ik hier nu zit, heb ik laten zien dat ik van deze club houd en dat ik de juiste beslissingen neem voor deze club. Dat blijf ik doen.''

De 67-jarige Wenger zei niet wanneer hij meer duidelijkheid gaat geven over zijn toekomst. Hij ontkende dat hij de selectie al op de hoogte heeft gebracht van zijn besluit.

Arsenal verloor dinsdag in eigen huis met 5-1 van Bayern München, na eerder in Duitsland met dezelfde cijfers te zijn afgedroogd. Volgens Wenger lag dat mede aan slechte beslissingen van de scheidsrechter. In de Premier League bedraagt de achterstand op koploper Chelsea inmiddels zestien punten. Kans op succes is er nog wel in de FA Cup. Komend weekeinde spelen de 'Gunners' in de kwartfinale tegen de veredelde amateurs van Lincoln City, een zogenoemde non-leagueclub.

Wenger gelooft in herstel. ,,We hebben een goede, uitgebalanceerde spelersgroep. Dat er wat meningsverschillen zijn is normaal. Dat gebeurt altijd bij tegenslagen. Daar komen we echt wel overheen.''