Sport/Darts
72117
Darts

Terugkeer Van Gerwen tijdens zesde speelronde in Glasgow

Nederlandse clash bij Premier League Darts

Raymond van Barneveld (l) en Jelle Klaasen.

Raymond van Barneveld (l) en Jelle Klaasen.

In de zesde speelronde van de Premier League Darts staat vanavond de Nederlandse confrontatie tussen Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen op het programma. Beide spelers hebben de punten hard nodig. 

Raymond van Barneveld (l) en Jelle Klaasen.

Raymond van Barneveld (l) en Jelle Klaasen.

Klaasen sluit de ranglijst van de beste tien darters ter wereld. Hij behaalde uit de eerste vijf partijen slechts drie punten. Van Barneveld sprokkelde één puntje meer en staat daarmee op de zevende plek. Het veld ligt dus nog dicht bij elkaar. 

Michael van Gerwen is de nummer 3, maar hij speelde ook pas vier wedstrijden. Vorige week moest hij in Exeter verstek laten gaan vanwege een rugblessure. De 27-jarige Brabander is nu weer fit genoeg om aan de oche te verschijnen. Zijn tegenstander is de Belg Kim Huybrechts. Van Gerwen behaalde tot op heden zes punten. De koplopers zijn met zeven punten Phil Taylor en Peter Wright. Zij hebben dus wel een partij meer afgewerkt.

Programma zesde speelronde in Glasgow

Adrian Lewis - Phil Taylor James Wade - Peter Wright Kim Huybrechts - Michael van Gerwen Jelle Klaasen - Raymond van Barneveld Dave Chisnall - Gary Anderson