Sport/Wielrennen
72401
Wielrennen

Barça inspireert Thomas op weg naar ritzege

Geraint Thomas komt kapot over de streep.

Geraint Thomas komt kapot over de streep.

Ook Geraint Thomas zat woensdag voor de buis toen FC Barcelona het onmogelijke presteerde en Paris Saint-Germain uit de Champions League kegelde met een 6-1 overwinning. En daar profiteerde hij een dag later van.

Geraint Thomas komt kapot over de streep.

Geraint Thomas komt kapot over de streep.

De historische zege van de Catalaanse voetballers zorgde tijdens de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico voor een zeer welkom brokje motivatie bij de Welshman, die een dag eerder met zijn ploeg nog een dramatische ploegentijdrit had afgewerkt.

"Gisteren was een grote teleurstelling. We kwamen hier om het klassement te winnen met mijzelf of Mikel Landa. Maar we hebben gisteren de wedstrijd van Barça gekeken en gezien dat er van alles kan gebeuren in de sport. We wilden vandaag daarom agressief koersen. Dat zullen we de komende dagen ook blijven doen", aldus Thomas tegenover CyclingWeekly.

De 30-jarige Welshman viel donderdag in de slotfase aan met Nairo Quintana (Movistar), Bob Jungels (Quick-Step Floors) en Damiano Caruso (BMC). Waar de andere drie door het ijs vielen, slaagde Thomas er als enige in om vooruit te blijven. Tom Dumoulin miste de slag vanwege een kostbaar twijfelmoment.