Sport/Voetbal
724208180
Voetbal

FC Barcelona-trainer kreeg ver in blessuretijd ook rood

Ronald Koeman: ’In dit land sturen ze je voor niets weg’

Ronald Koeman is het oneens met een arbitrale beslissing.

Ronald Koeman is het oneens met een arbitrale beslissing.

FC Barcelona is de crisis nog niet te boven. Met een man minder, na rood voor Frenkie de Jong, speelde de club in de Spaanse competitie gelijk bij Cádiz, 0-0. Ver in extra tijd kreeg Ronald Koeman ook nog rood wegens commentaar op de leiding.

Ronald Koeman is het oneens met een arbitrale beslissing.

Ronald Koeman is het oneens met een arbitrale beslissing.

„In dit land sturen ze je voor niets weg”, reageerde Koeman, die stelde dat hij geen kritiek uitte, maar de arbiter ergens op wilde wijzen. „Iedereen zag dat er twee ballen op het veld lagen, behalve de scheidsrechter.”

De leidsman van dienst liet na afloop weten: „Koeman protesteerde op een opvallende manier bij de vierde official, met zijn armen omhoog en luid schreeuwend. Bovendien verliet hij zijn coachingsvak. Hij schreeuwde: ’Hé, de scheidsrechter moet fluiten, de scheidsrechter moet fluiten! Hij moet fluiten!’ Eerder was hij al gewaarschuwd door de vierde man om te stoppen met protesteren tegen mijn beslissingen.”

"Je moet ook realistisch zijn. Kijk naar de selectie die we hebben en de spelers die er niet bij waren"

Koeman vond zijn ploeg niet eens heel slecht spelen. „De ploeg heeft over het algemeen goed gespeeld. We hadden veel balbezit, maar het was lastig om kansen te creëren. Toch waren de beste kansen voor ons, zelfs met een man minder.”

Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma in La Liga.

De oud-bondscoach nam zijn spelers dan ook in bescherming. „Ik kan niet klagen over hun instelling. Je moet creativiteit hebben om zo’n tegenstander te verslaan, maar het ging vaak mis bij de laatste pass. Je moet ook realistisch zijn. Kijk naar de selectie die we hebben en de spelers die er niet bij waren. We misten zeven basisspelers.”

Hoe zijn toekomst er nu uitziet? Daar weigerde Koeman op in te gaan. „Ik ga verder niet over mijn persoonlijke situatie praten. De voorzitter is alleen even in het hotel langs geweest om gedag te zeggen. Als hij wil praten, hebben we daar waarschijnlijk de komende dagen wel tijd voor.”

Bekijk hieronder de statistieken van het duel tussen Cádiz en FC Barcelona:

(Tekst loopt verder onder widget)

Gerard Piqué

Gerard Piqué heeft opgeroepen om de eenheid te bewaren bij FC Barcelona. „We moeten ons niet in twee kampen uiteen laten drijven. We staan achter de voorzitter en we staan achter de trainer”, zei Piqué na het gelijkspel bij Cádiz. „We hebben niet in de hand wat er om ons heen gebeurt en daar moeten we ook niet over nadenken. We zitten in een lastige situatie, die we niet gewend zijn. Ik draag het shirt van Barcelona niet om tweede of derde te worden, ik ben hier om kampioen te worden.”

"Ik denk niet dat er clubs zijn met betere selecties"

Koeman had eerder in de week benadrukt dat van het huidige Barcelona geen wonderen verwacht mogen worden in La Liga en de Champions League. Sergi Roberto, net als Piqué reserveaanvoerder bij Barcelona, denkt daar anders over. „We hebben wat blessures, maar dat mag geen excuus zijn”, aldus de Catalaan. „We hebben een goede selectie die kan meedoen om de titel. Ik denk niet dat er clubs zijn met betere selecties. De laatste resultaten zijn niet goed, dus we moeten nog harder werken. Hoewel het seizoen lang is, staan we namelijk al een flink eind achter op de koploper.”

FC Barcelona-watcher Robin Jongmans sprak eerder deze week over de situatie van Koeman bij de club.