Sport/Voetbal
730388349
Voetbal

Last-minute-beslissing over Promes voor kraker tegen AZ

Nicolas Tagliafico buigt zich over de geblesseerd Quincy Promes.

Nicolas Tagliafico buigt zich over de geblesseerd Quincy Promes.

Het is nog maar de vraag of Quincy Promes zondag fit genoeg is voor de competitiekraker tegen AZ. De aanvaller van Ajax liep twee weken geleden bij FC Twente een kuitblessure op.

Nicolas Tagliafico buigt zich over de geblesseerd Quincy Promes.

Nicolas Tagliafico buigt zich over de geblesseerd Quincy Promes.

Promes trainde vandaag nog niet met de groep mee, maar zijn rentree komt wel steeds dichterbij. „Ik kan nog niet met 100 procent garantie zeggen dat hij er niet bij is. Maar zoals het zich laat aanzien, heb ik er ook niet veel hoop op”, zei trainer Erik ten Hag twee dagen voor het duel met AZ in Alkmaar. Door de nederlaag van Ajax tegen Willem II is de voorsprong op de nummer 2 van de ranglijst geslonken tot drie punten.

Clubtopscorer

Promes is dit seizoen de clubtopscorer van Ajax, met tien doelpunten in de Eredivisie en vier treffers in de Champions League. Hij miste afgelopen dinsdag ook het verloren Champions League-duel met Valencia. Ook deed hij niet mee in de nederlaag tegen Willem II.

Ajax mist in Alkmaar in ieder geval zeker de langdurig geblesseerde aanvallers David Neres en Zakaria Labyad. Hakim Ziyech en Nicolas Tagliafico kampen met wat fysieke klachten na het duel met Valencia. „Maar ik verwacht dat ze zaterdag weer op het trainingsveld staan en dat ze wel gaan spelen”, aldus Ten Hag.

Teleurstelling weg

De teleurstelling over de nederlaag tegen Valencia en daarmee de uitschakeling in de Champions League is volgens Ten Hag weer naar de achtergrond verwezen in Amsterdam. „Je kan niet te lang in die teleurstelling blijven zitten, je moet verder. De blik gaat al snel weer op de volgende wedstrijd.” Zonder Promes, Neres en Labyad heeft Ajax weinig diepgang in het spel. „Dus moeten we een andere weg vinden om tot scoren te komen. Dat eisen we van de spelers.”

Bekijk hier het programma en de stand in de Eredivisie