Sport/Tennis
730829978
Tennis

Bertens kijkt uit naar Barty: ’Zij speelt zo anders’

Kiki Bertens

Kiki Bertens

PEKING - Kiki Bertens heeft op het laatste toernooi van haar trip door Azië weer wat zelfvertrouwen opgedaan. Ze heeft in Peking al vier zeges geboekt en pakt in de Chinese hoofdstad belangrijke punten in de strijd om de WTA Finals.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

„Ik speel deze week weer wat beter tennis”, bekende Bertens na haar zege ((7-6 (6) 6-2)) in de kwartfinale op Elina Svitolina. „Ik stapte in waar het kon, kwam naar het net en dat heb ik de laatste weken niet veel gedaan. Ik heb mijn niveau opgekrikt. Als je beter begint te spelen, wat zeges hebt geboekt en in de halve finales staat, dan is dat alleen maar mooi.”

Zaterdagochtend (Nederlandse tijd) neemt Bertens het op tegen Ashleigh Barty, de nummer 1 van de wereld. „Het is heel lastig tegen haar te spelen, omdat ze zo anders speelt dan de andere meiden”, aldus Bertens. „Ashleigh speelt wel aanvallend, maar op haar manier. Ze komt ook veel naar het net, wat het lastig maakt.”

Vier speelsters zeker

Bij winst op Barty stijgt Bertens naar de zevende plek in de Race tot Shenzhen, de jaarrekening die betrekking heeft op plaatsing voor het eindejaarstoernooi in Shenzhen. Alleen de beste acht speelsters van het seizoen mogen deelnemen aan dat officieuze WK in China. Vorig jaar haalde Bertens op de WTA Finals, toen nog in Singapore, de halve finale. Vier speelsters zijn al zeker van deelname aan het eindejaarstoernooi, dat van 27 oktober tot 3 november plaatsvindt: Barty, Karolina Pliskova, Simona Halep en Bianca Andreescu.