Nieuws/Sport
73134
Sport

Trainers ruziën tijdens Limburgse derby

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn.

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn.

Trainers Maurice Steijn en Sunday Oliseh hadden het vrijdagavond tijdens de Limburgse derby tussen VVV-Venlo en Fortuna Sittard behoorlijk met elkaar aan de stok. 

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn.

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn.

Steijn schoot een bal richting een speler van de uitploeg en daar was Oliseh, die tussen 1997 en 1999 voor Ajax uitkwam, niet van gediend. Na flink wat gebekvecht kon er onder toeziend oog van scheidsrechter Dennis Higler met pijn en een moeite een handje van af. De twee oefenmeesters gaven na afloop beiden hun lezing over het voorval en bleken nog steeds niet tot bedaren te zijn gekomen. 

"Ik vind dat je de tegenstander moet respecteren. Je schiet de bal niet zomaar richting een speler. Ik vroeg hem waarom hij dat deed. Maurice zei dat hij het had gedaan vanwege een eerdere tackle van een mijn spelers. Maar ik vind dat je als trainer een voorbeeldfunctie hebt. Dit soort dingen moet je niet doen. Wat denk je dat er gebeurt als een voetballer een bal richting een trainer schiet?"

Fortuna Sittard-trainer Sunday Oliseh

Fortuna Sittard-trainer Sunday Oliseh

Steijn bekende na afloop dat hij de bal inderdaad richting de speler had geschoten. "Maar het was totaal niet mijn bedoeling om hem voor schut te zetten. Na afloop heb ik ook mijn excuses aangeboden, maar Oliseh ging stampij maken. Dat vond ik een beetje overdreven. Hij stond te wapperen met zijn handen en te zwaaien met zijn vingers. Als hij echt een voorstander van fair play is, had hij iets tegen die jongen van hem moeten zeggen. Die schoot een bal bij een van mijn spelers in het gezicht nadat er al gefloten was. Het was gewoon een beetje toneelspel van hem", besloot Steijn in gesprek met FOX Sports.

Hattrick

VVV ging in De Koel mede dankzij een hattrick van Ralf Seuntjes met de zege aan de haal. De Venlonaren hebben nu een voorsprong van negen punten op nummer twee Jong Ajax, dat op bezoek bij De Graafschap met 3-2 onderuitging.