Nieuws/Sport
73140
Sport

Van Ginkel: 'PSV moet een serie neerzetten'

PSV-middenvelder Marco van Ginkel.

PSV-middenvelder Marco van Ginkel.

De uitzichtloze positie van PSV na de nederlaag in De Kuip is na de vorige speelronde iets rooskleuriger geworden, maar Van Ginkel maakt zich wat betreft de titelstrijd geen illusies.

PSV-middenvelder Marco van Ginkel.

PSV-middenvelder Marco van Ginkel.

,,Kans heb je altijd, maar de kans is niet heel groot. We kijken gewoon naar de nummer twee. Dat is misschien haalbaar. Het gat met Feyenoord is erg groot.

De PSV’ers concentreren zich volledig op het neerzetten van een goede reeks. ,,We hebben het gevoel dat we in de rest van het seizoen elke wedstrijd kunnen winnen en misschien ook moeten winnen”, aldus Van Ginkel. ,,We moeten zelf een serie neerzetten en afwachten wat de concurrentie doet.”

Met het oog op die ambitie is Van Ginkel op zijn hoede voor de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, dat eerder dit seizoen in eigen huis koploper Feyenoord drie punten afsnoepte. ,,Go Ahead is een stugge ploeg. In de Adelaarshorst zit de sfeer er altijd goed in. Het veld is niet al te best en daardoor krijg je een ander soort wedstrijd dan normaal. Daar pakken ze een hoop punten mee.”