Sport/Schaatsen
73171
Schaatsen

Winnende Ntab: 'Goede gevoel nooit weg geweest'

Dai Dai Ntab.

Dai Dai Ntab.

Hij had al een soort voorgevoel over een Nederlands schaatsfeestje op de 500 meter bij de wereldbekerfinale in Stavanger. "Ik dacht vrijdag in mijn hotel: het zal toch niet gebeuren dat we hier een, twee en drie worden? En moet je nu eens kijken, de volledige top vier is Nederlands. Dat is toch hartstikke leuk?", sprak de verrassende winnaar Dai Dai Ntab na de machtsgreep van Oranje, met Ronald Mulder, Kai Verbij en Jan Smeekens eveneens in de bovenste regionen.

Dai Dai Ntab.

Dai Dai Ntab.

Ntab gaf bij de NOS toe dat zijn tweede wereldbekerzege in zijn loopbaan, na zijn eerste triomf vorig jaar december in Astana, ook een beetje een overwinning was op zichzelf. "Die valpartij vorige maand bij de WK afstanden op de 500 meter heeft wel een tijdje in mijn hoofd gezeten. Dat was superbalen natuurlijk. Ik heb in Gangneung niet laten zien wat ik kon. "

"Gelukkig ging het hier wel weer lekker. Het goede schaatsgevoel is eigenlijk nooit weg geweest. Het WK was een momentopname, daar ging het gruwelijk mis. Maar dat hoort ook bij het sprinten. Een foutje is heel snel gemaakt."