73180
Wielrennen

Tankink dolt na afhaken Kruijswijk: 'Eindelijk!'

Bram Tankink

Bram Tankink

Hij moest er 38 jaar voor worden, maar eindelijk is het zover, Bram Tankink is kopman.

Bram Tankink

Bram Tankink

LottoNL-Jumbo ging met Steven Kruijswijk als klassementsrenner naar Parijs-Nice, maar de Brabander werd ziek in de eerste kletsnatte dagen en ging zaterdag niet meer van start in de zevende etappe. Eerder verloor hij al zijn helper Stef Clement. Door de tegenslag is Tankink op de 14e plek nu de hoogst geplaatste renner van de ploeg in het algemeen klassement. 

Bram Tankink en Steven Kruijswijk (r)

Bram Tankink en Steven Kruijswijk (r)

En die positie moet verdedigd worden, zo grapte de ploeg tot groot plezier van Tankink, in de bus voor de etappe. "Bram volgt de favorieten", luidt zijn opdracht. De ervaren tukker is bepaald geen klimmer en er staan nogal wat bergen op het programma vandaag.

Het profiel van de 7e etappe van Parijs-Nice.

Het profiel van de 7e etappe van Parijs-Nice.

"Jaja, na 17 jaar is het zo ver", laat een schaterende Tankink via twitter weten. "En ik heb een hele sprinttrein ter beschikking." Door het afstappen van Kruijswijk en Clement heeft de Nederlandse ploeg geen enkele renner meer die bergop iets zou kunnen betekenen voor de 'kopman'. Alleen de mannen die er voor moeten zorgen dat Dylan Groenewegen in goede positie aan een massasprint kan beginnen, zijn nog aanwezig.