73246
Schaatsen

Titel Knegt helpt Schulting er weer bovenop

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting beleefde individueel geen goede dag tijdens de WK shorttrack in Rotterdam, maar nadat ze zich met de Nederlandse ploeg voor de finale van de relay had geplaatst, keerde de lach wel weer terug. 

Suzanne Schulting

Suzanne Schulting

"We wilden zo graag de finale halen. Ik ben enorm trots dat het gelukt is", zei Schulting, die zelf in de kwartfinales van de 500 meter strandde en het eerder op de dag ook niet redde in de halve eindstrijd van de 1500 meter.

"Ik had wat te veel zenuwen. Het plan was om rustig te blijven, maar ik bleef helemaal niet rustig. In de B-finale wilde ik graag winnen, dus ik deed nog één of andere debiele actie een halve bocht voor het einde. Dat had ik beter niet kunnen doen. Dan had ik nog wat punten gehad", vertelde Schulting, die een penalty kreeg.

Op de 500 meter vloog de Nederlands kampioene er in de kwartfinales uit. "Dat is een lastige afstand voor mij. Het is mooi als die heel goed gaat, maar het ging eigenlijk helemaal niet goed. Dat is dan vrij klote", aldus de nummer tien van het algemeen klassement.

Niet meer bezig met klassement

Haar klassementsambities heeft Schulting inmiddels laten varen, liet ze weten. "Daar hou ik me niet meer mee bezig. Ik wil zondag een heel goede 1000 meter en relay neerzetten. Dan zien we wel hoe het eindigt. Ik heb zeker veel geleerd van vandaag. Dat neem ik weer mee naar de Winterspelen en de wereldbekerwedstrijden van volgend seizoen."

Sjinkie Knegt viert een feestje.

Sjinkie Knegt viert een feestje.

Het was de Nederlandse natuurlijk niet ontgaan dat Sjinkie Knegt op grootse wijze de wereldtitel op de 500 meter voor zich opeiste. "Dat is super tof. Daar kreeg ik ontzettend veel energie van richting relay. Ik zat wel in een klein dipje na de 500 meter. De meiden hielpen mij er weer bovenop. En dan zo'n rit van Sjinkie. Dat maakt echt heel erg veel goed."