Sport/Voetbal
732474222
Voetbal

Benfica-fans ’klikken’ trainer Jorge Jesus richting Flamengo

Jorge Jesus.

Jorge Jesus.

Amsterdam - Hoewel Benfica zich woensdagavond ten koste van Barcelona kan plaatsen voor de achtste finales van de Champions League verloopt niet alles op rolletjes bij de club. In de competitie is de achterstand op FC Porto en Sporting Portugal na een 1-3 thuisnederlaag tegen de stadsgenoot opgelopen tot vier punten.

Jorge Jesus.

Jorge Jesus.

Dat er interesse zou zijn van Flamengo in trainer Jorge Jesus vinden veel fans dan ook niet heel erg. Aanhangers van de club hebben zelfs een ludieke website opgericht. Op devolverjesus.com (vertaald: geefjesusterug.com) staat een wereldkaart afgebeeld met een lijn tussen Lissabon en Rio de Janeiro. Op de lijn staat het hoofd van de Benfica-coach.

Elke keer dat er iemand op de site komt en klikt verschuift het hoofd 0,1 kilometer richting de Braziliaanse stad. De site blijkt aardig populair, want het hoofd van Jesus is inmiddels al tot op het vaste land van Brazilië ’geklikt’.

Jesus zelf heeft echter nog geen oren naar Flamengo, waar hij kort maar succesvol aan het roer stond voordat hij in 2020 bij Benfica aan de slag ging. „Ik ben volledig gefocust op Benfica en alweer onze 26e wedstrijd van het seizoen”, zei hij dinsdag op de persconferentie. „We zijn op de laatste speelronde nog steeds in de race voor het bereiken van de achtste finale in een groep met Bayern München en Barcelona.”

De vraag is of de makers de site zullen verwijderen indien Jesus Benfica woensdagavond daadwerkelijk naar de laatste zestien van de Champions League leidt.