Nieuws/Sport
73280
Sport

PSV houdt hoop levend met winst in Deventer

Siem de Jong (derde van links) maakt de openingsgoal van PSV.

Siem de Jong (derde van links) maakt de openingsgoal van PSV.

PSV heeft op bezoek bij Go Ahead Eagles geen fout gemaakt. De Eindhovenaren waren bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar maakten 'maar' drie doelpunten, waardoor het langer spannend bleef dan nodig: 1-3.

Siem de Jong (derde van links) maakt de openingsgoal van PSV.

Siem de Jong (derde van links) maakt de openingsgoal van PSV.

Het puntenverlies van Feyenoord en Ajax afgelopen zondag had de hoop bij PSV weer lichtjes aangewakkerd. Maar de ploeg van trainer Phillip Cocu realiseerde zich dondersgoed dat het eerst en vooral zelf de eigen wedstrijden moet winnen, wil het nog ergens aanspraak op kunnen maken.

Siem de Jong

Het eerste kwartier hadden de Eindhovenaren het verschil in kwaliteit in de Adelaarshorst al in doelpunten uit kunnen drukken. Siem de Jong (hij kreeg de voorkeur boven Marco van Ginkel) zag een schot gekraakt, Luuk de Jong kopte een voorzet van Davy Pröpper over en Bart Ramselaar schoot na een een-tweetje met Gaston Pereiro te slap naast. Laatstgenoemde dacht wel de score te openen, maar zijn kopbal uit een hoekschop werd door scheidsrechter Kevin Blom afgekeurd wegens een overtreding van Hector Moreno. 

Nadat Sam Hendriks namens de thuisclub grabbelwerk van PSV-doelman Jeroen Zoet verzuimde af te straffen en Elvis Manu een levensgrote kans op de openingsgoal miste, kwamen de bezoekers op voorsprong. Rochdi Achenteh (in het veld gekomen voor de geblesseerde Marcel Ritzmaier) trok Pröpper in het strafschopgebied totaal onnodig omver, waarna de bijbehorende strafschop door Siem de Jong feilloos binnen geschoten werd.

Gelijkmaker

Kort na rust stelde Moreno Go Ahead-doelman Theo Zwarthoed op de proef met een welgemikte kopbal, maar een minuut later viel aan de andere kant de gelijkmaker. Hendriks lanceerde met een slim passje Daniel Crowley, die op zijn beurt Manu in staat stelde de 1-1 binnen te schieten.

Gek genoeg bleek de tegengoal het beste bij PSV naar boven te halen, want na de goal van Manu creëerden de Eindhovenaren kans op kans. Siem de Jong schoot te slap in, Pereiro trof Zwarthoed op zijn weg, en het was Luuk de Jong die uiteindelijk een nieuwe voorsprong voor de bezoekers verzorgde. Op aangeven van Arias gleed de captain knap binnen.

Slotoffensief

Op het moment dat de Eagles wilden gaan aanzetten voor een slotoffensief, gooide PSV de wedstrijd in het slot. Na een corner van Go Ahead counterde PSV via Jetro Willems en Steven Bergwijn uiterst scherp. Laatstgenoemde bezorgde de bal bij Andres Guardado, die met zijn eerste competitiegoal aan alle twijfel een einde maakte.