Nieuws/Sport
73300
Sport

Gevierde man bij Sporting lijdt tóch nog een beetje aan Hollandse ziekte...

Dost toont Oranje-vorm en schiet tegenstander aan flarden

Bas Dost

Bas Dost

Bas Dost heeft een zeldzaam productieve avond beleefd in de Portugese competitie. De spits van Sporting Lissabon maakte tegen CD Tondela liefst vier doelpunten: 1-4.

Bas Dost

Bas Dost

De 27-jarige international van het Nederlands elftal voerde zijn totaal dit seizoen in Portugal op naar 22 doelpunten, waarmee hij de topschutterslijst aanvoert.

De aanvalsleider van Sporting opende na een half uur de score, door een voorzet van Daniel Podence langs de keeper van Tondela te knallen. Kort na de gelijkmaker van Jhon Murillo zette Dost de bezoekers weer op voorsprong.

Strafschoppen

In de 71e en 78e minuut benutte de lange Nederlander twee strafschoppen, waarmee hij voor een onvervalste hattrick zorgde. Dost werd de eerste speler met vier doelpunten in een Portugese competitiewedstrijd sinds de Braziliaanse spits Liédson in 2010, ook voor Sporting.

In blessuretijd liet Dost de kans liggen op zijn vijfde treffer. Zijn derde strafschop van de wedstrijd werd gestopt door keeper Claudio Ramos. Sporting staat op de derde plaats in de competitie, elf punten achter koploper FC Porto.