Sport/Voetbal
733070260
Voetbal

PSV stunt met komst Duitse WK-held Mario Götze

Mario Götze

Mario Götze

PSV heeft Mario Götze aangetrokken. De 28-jarige middenvelder ondertekent een contract voor twee seizoenen in Eindhoven. De Duitser, 63-voudig international, maakte zijn land in 2014 als invaller tegen Argentinië wereldkampioen. Tot eind juni droeg Götze het shirt van Borussia Dortmund.

Mario Götze

Mario Götze

Götze was transfervrij vertrokken bij Borussia Dortmund nadat hij door gezondheidsproblemen op een zijspoor terecht was gekomen.

Götze brak tussen 2009 en 2013 door bij Dortmund, waarmee hij twee keer kampioen van Duitsland werd en de finale van de Champions League haalde. De aanvallende middenvelder verhuisde daarna naar Bayern München, een overstap die hem door de fans van Dortmund niet in dank werd afgenomen. Na drie landstitels in drie jaar keerde Götze in 2016 terug bij ’BVB’.

PSV heeft met Roger Schmidt een Duitse trainer. De Eredivisieclub versterkte zich bij het sluiten van van de transfermarkt ook al met de huurlingen Adrian Fein (Bayern München) en Marco van Ginkel (Chelsea).

"We zijn er erg trots op dat hij voor PSV heeft gekozen"

„Dankzij onze trainer is Mario geïnteresseerd geraakt in PSV”, aldus technisch manager John de Jong. „Uiteindelijk is hij nu de buitenkans geworden waar we op zijn blijven hopen. We zijn er erg trots op dat hij voor PSV heeft gekozen.”

Volgens De Jong krijgt de technische staf van PSV er een veelzijdige speler bij. „Hij kan in de aanval, op de flanken en op het middenveld uit de voeten en dat geeft ons daarom op meerdere posities extra opties. En hij heeft natuurlijk een berg ervaring.”

"Ik ben toe aan een compleet andere uitdaging en die heb ik hier in Eindhoven gevonden"

Götze had in de voorbije maanden enkele keren contact met zijn landgenoot Schmidt. „Ik heb enkele prettige gesprekken met Roger gehad en ben steeds serieuzer gaan nadenken over een stap naar Nederland”, laat hij weten. „Er is deze zomer van alles op mijn pad gekomen, maar ik ben een gevoelsmens en ik kan de keuzes maken die ik wil. Ik ben toe aan een compleet andere uitdaging en die heb ik hier in Eindhoven gevonden.”

Götze kwam in het afgelopen seizoen 21 keer in actie voor Borussia Dortmund. „Daarna heb ik mezelf fit gehouden, zodat ik in goede conditie aan een nieuw avontuur kan beginnen. Ik kijk er naar uit om weer in een groep te trainen en toe te werken naar de wedstrijden.”

Bekijk nog eens de treffer van Götze waarmee hij Duitsland ver in de verlenging naar de wereldtitel schoot in 2014.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd