Sport/Voetbal
733316796
Voetbal

Engelse international Danny Rose voelt zich ’laboratoriumrat’

Danny Rose voelt zich een

Danny Rose voelt zich een

Newcastle United-verdediger Danny Rose heeft gezegd dat voetballers uit de Premier League worden behandeld als „laboratoriumratten.” De Engelse international doelde daarmee op de toestemming die is gegeven aan teams uit de hoogste Engelse klasse om weer in kleine groepen te gaan trainen.

Danny Rose voelt zich een

Danny Rose voelt zich een

Rose, die wordt gehuurd van Tottenham Hotspur, heeft zich al vaker negatief uitgelaten over het plan de voetbalcompetitie die vanwege het coronavirus stilligt weer op te starten. Dinsdag werd bekend dat bij 748 controles op Covid-19 bij de clubs zes positieve gevallen waren geconstateerd.

„Mensen zeggen dat we weer moeten gaan voetballen, alsof we cavia’s zijn of laboratoriumratten. We experimenteren en zien dan wel of het werkt of niet”, zei een boze Rose in de podcast Lockdown Tactics. „Ik zie het helemaal voor me hoe mensen thuis zeggen: ze verdienen zo veel geld, dan moeten ze ook maar weer het veld op.”

Rose vraagt zich hardop af of het het allemaal waard is. „Ik zou mijn gezondheid mogelijk in gevaar brengen alleen maar omdat mensen zich kunnen amuseren. Ik weet eerlijk gezegd niet of ik erbij betrokken wil zijn.”

Voetbalclub Watford heeft bevestigd dat er drie clubmensen, onder wie één speler, besmet zijn. Een ander team, Burnley, bevestigde dat assistent-coach Ian Woan positief was getest op het longvirus. Watford-aanvoerder Troy Deeney heeft al verklaard niet te willen trainen uit vrees de gezondheid van zijn zoontje in gevaar te brengen.