Sport/Autosport
73383672
Autosport

Verstappen kan niet genieten van ’gelukje’

Max Verstappen

Max Verstappen

SOTSJI - Max Verstappen haalde na afloop van de Grand Prix van Rusland in de mixed-zone zijn schouders op. Dat hij door een uitvalbeurt van Sebastian Vettel vierde was geworden, terwijl een vijfde plaats op voorhand het maximale leek, kon hem weinig schelen. „Nee, daar word ik niet echt blij van.”

Max Verstappen

Max Verstappen

Sowieso was het een weinig spannende dag geweest voor de Nederlander, die maandag zijn 22e verjaardag viert. Verstappen, die vanwege een gridstaf als negende was gestart, haalde in de openingsfase een aantal coureurs in, maar reed daarna in niemandsland. Tussen de topteams en het middenveld werkte hij eenzaam en alleen zijn rondjes af.

„Het was een beetje saai. Er gebeurde vrij weinig. Ik moest gewoon de auto naar de finish brengen, want ik kon de mannen voor me ook niet meer bedreigen.”

Het is een repeterend verhaal. Mercedes, dat in Rusland met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas een een-twee scoorde, en Ferrari zijn vrijwel elke race te snel voor Verstappen en zijn Red Bull-bolide. Of het dit jaar nog goedkomt? „Ik weet het niet. We gaan het zien.”

Richting de GP van Japan op Suzuka, de thuisrace voor Honda, rekent de 21-jarige Nederlander in ieder geval niet op wonderen. Hoe jammer dat ook is voor de motorleverancier.

„We moeten gaan valse hoop creëren. Ik verwacht niet dat dat een magisch weekeinde gaat worden. We komen gewoon tekort”, aldus Verstappen, die zijn boodschap van de afgelopen weken nog maar eens herhaalde. „We moeten aan de slag.”