Sport/Autosport
734433065
Autosport

Fransman hoopt dat Brit er in 2022 gewoon bij is

Voormalig F1-kampioen Alain Prost over Lewis Hamilton: ’Kans ’fifty-fifty’ dat hij doorgaat’

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

De geruchten rond de toekomst van Lewis Hamilton (37) in de Formule 1 blijven heen en weer gaan. Viervoudig wereldkampioen Alain Prost (66) denkt dat de kans ’fifty-fifty’is dat de Brit doorgaat.

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton

„Het is moeilijk om in zijn schoenen te staan”, vertelt de Fransman aan Le Journal du Dimanche. „Hij heeft zowel redenen om te stoppen, maar ook zoveel redenen om door te gaan. Hij heeft een mentale tik gekregen, maar het zou echt treurig zijn als hij er komend seizoen niet bij is.”

Toch blijft Prost optimistisch gestemd. „Omdat er een achtste titel voor het grijpen ligt voor Lewis. Met de nieuwe technische reglementen doen er bovendien wellicht drie teams en vijf of zes coureurs mee voor de wereldtitel. Dat is een mooie uitdaging voor Hamilton.”

Van links naar rechts: Alain Prost, Lewis Hamilton en voormalig McLaren-baas Ron Dennis (R) in 2009.

Van links naar rechts: Alain Prost, Lewis Hamilton en voormalig McLaren-baas Ron Dennis (R) in 2009.

Ruggengraat

Ook voormalig Formule 1-kampioen Damon Hill mengde zich in de discussie. „Als je een Hamilton-fan bent, doe jezelf een lol en maak je niet druk. Deze titel krijgt hij niet meer terug. Nooit meer. Ik kijk er juist naar uit om Lewis in 2022 weer in actie te zien. Winnaars schreeuwen niet constant over hoe oneerlijk het allemaal is. Laat eens wat ruggengraat zien...”, aldus de Engelsman die in 1996 de titel opeiste.