Sport/Voetbal
73797471
Voetbal

Ole Gunnar Solskjaer roept fans Manchester United op: ’Laat protesten vredig verlopen’

Ole Gunnar Solskjaer (midden).

Ole Gunnar Solskjaer (midden).

Amsterdam - Het zijn drukke weken bij Manchester United. Het speelschema puilt uit zijn voegen met vier wedstrijden in acht dagen en ook rondom de club is het onrustig. Trainer Ole Gunnar Solskjaer heeft de aanhang van zijn club opgeroepen om zich te onthouden van geweld in aanloop naar de thuisduels met Leicester City en Liverpool.

Ole Gunnar Solskjaer (midden).

Ole Gunnar Solskjaer (midden).

Die oproep komt niet uit niets. De harde supporterskern van United eist het vertrek van de Amerikaanse eigenaren Glazer, die hun club aan de Super League wilden laten deelnemen. Vlak voor het thuisduel met Liverpool van 2 mei bestormden ze het stadion en namen ze bezit van het veld. Helemaal zonder geweld verliepen de protesten niet, er raakten twee agenten gewond, waarvan een er zelfs naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

Het duel met Liverpool werd afgelast en uitgesteld naar komende donderdag. United speelt dinsdagavond eerst nog tegen Leicester City. „We willen winnen van Leicester en Liverpool, vooral voor onze supporters”, zegt Solskjaer. „We willen ook naar ze luisteren. Maar er zullen veiligheidsmaatregelen worden genomen. Als er protesten komen, dan hoop ik dat die vredig verlopen.”

Manchester United speelt in de competitie eigenlijk nergens meer voor behalve de eer. Het is zeker van Champions League-voetbal in het komende seizoen en de kans dat het stadsgenoot Manchester City nog van de titel kan houden is miniem. De focus ligt dan ook voornamelijk op de Europa League-finale tegen Villarreal op 26 mei in Gdansk.