Sport/Voetbal
739086583
Voetbal

Fans doneren massaal tijdens autosticker drive-in

Geld rolt (letterlijk) binnen bij Cambuur

Filevorming in het Cambuur-stadion.

Filevorming in het Cambuur-stadion.

Om de juridische kosten wat te dekken, heeft Cambuur Leeuwarden een ludieke actie op poten gezet. Vrijdag tijdens de eerste dag van de zogenaamde ’autosticker drive-in’ rolde het letterlijk geld al binnen.

Filevorming in het Cambuur-stadion.

Filevorming in het Cambuur-stadion.

Fans van de club konden geheel coronaproof met hun auto het stadion in rijden en daar vanuit hun voertuig een donatie doen. Als bedankje kregen ze vervolgens een sticker met daarop ’Cambuur komt eraan’ op hun bumper geplakt. Er werd massaal gehoor gegeven aan de oproep en rond het stadion ontstond al snel een flinke file.

„Overweldigend! Wat een opkomst tijdens de eerste dag van de autosticker drive-in, waarvoor duizendmaal dank”, zo laat de club via Twitter weten.

Cambuur was als koploper in de Keuken Kampioen Divisie zo goed als zeker van promotie naar de Eredivisie toen het coronavirus het Nederlandse voetbal plat legde. Door het besluit van de KNVB om het seizoen af te kappen en geen promotie en degradatie door te voeren, dreigt voor Cambuur nu een financiële strop.

Trainer Henk de Jong hielp mee bij het stickers plakken.

Trainer Henk de Jong hielp mee bij het stickers plakken.

De club voelt zich ernstig benadeeld door de voetbalbond. „Dit voelt als zwaar onrecht”, zo luidde de conclusie bij Cambuur. Trainer Henk de Jong noemde het zelfs ’de grootste schande in de Nederlandse sport ooit’.

Door het mislopen van het geld dat hoort bij promotie én vanwege gedane investeringen met het oog op Eredivisie-voetbal is nu zelfs het voorbestaan van de club in het gevaar.

Met het geld dat de fans inzamelen kunnen de advocaten waarmee Cambuur het besluit van de KNVB gaat aanvechten (gedeeltelijk), worden betaald.