Sport/Voetbal
739502211
Voetbal

Focus kan bij Oranje-international nu volledig op EK

Rust in de tent voor Georginio Wijnaldum: transfer naar Paris Saint-Germain definitief rond

Georginio Wijnaldum werd donderdag officieel gepresenteerd door PSG.

Georginio Wijnaldum werd donderdag officieel gepresenteerd door PSG.

Een dag voor de officiële start van het EK kan Oranje-international Georginio Wijnaldum zijn focus volledig op het openingsduel van zondag met Oekraïne gaan richten. De aangekondigde transfer van de Liverpool-middenvelder naar Paris Saint-Germain werd donderdag officieel rondgemaakt.

Georginio Wijnaldum werd donderdag officieel gepresenteerd door PSG.

Georginio Wijnaldum werd donderdag officieel gepresenteerd door PSG.

De 30-jarige Wijnaldum heeft in Parijs een contract getekend voor drie jaar. „Mijn overstap naar Paris Saint-Germain betekent een nieuw avontuur voor mij”, aldus de 75-voudig international.

„Ik teken bij één van de beste teams van Europa en ik wil al mijn verlangen en toewijding inzetten voor dit ambitieuze project. PSG heeft de afgelopen jaren bewezen hoe goed ze zijn en ik weet zeker dat we samen met de supporters nog veel meer kunnen bereiken.”

Transfervrij

Wijnaldum, op het EK bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerder van het Nederlands elftal, had als transfervrije speler de clubs voor het uitzoeken.

Het contract van de Rotterdammer bij Liverpool liep af en werd niet verlengd, tot teleurstelling van de oud-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United. De middenvelder speelde vijf jaar voor de ’Reds’, waarmee hij in 2019 de Champions League won en een jaar later kampioen van Engeland werd.

„Ik ga dat nog wel eens uitleggen, maar het is niet zo dat het alleen van mij af komt”, zei Wijnaldum over zijn vertrek bij Liverpool. „Ik heb niet voor niets besloten om geen nieuw contract te tekenen. Ik heb het mijn ploeggenoten van Liverpool wel uitgelegd. Zij begrijpen me helemaal.”

FC Barcelona

Trainer Ronald Koeman wilde Wijnaldum graag naar FC Barcelona halen. Het management van de Oranje-international werd onlangs ook in Catalonië gesignaleerd voor gesprekken met de leiding van de Spaanse club. Paris Saint-Germain wist Wijnaldum echter toch te overtuigen naar Parijs te komen. Trainer Mauricio Pochettino is al geruime tijd gecharmeerd van de dynamische middenvelder. Pochettino probeerde eerder als coach van Tottenham Hotspur al om Wijnaldum te halen.

Wijnaldum gaat nu bij PSG samenspelen met onder anderen Neymar en Kylian Mbappé. De Nederlandse jeugdinternational Mitchel Bakker voetbalt ook voor de Franse topclub, die afgelopen seizoen als landskampioen werd onttroond door Lille. In de Champions League werd de ploeg van Pochettino in de halve finales uitgeschakeld door Manchester City.