Nieuws/Sport
739793811
Sport

Femke Bol kanshebber voor prestigieuze atletiekprijs

Femke Bol

Femke Bol

LAUSANNE - Femke Bol behoort tot de tien kanshebbers voor de prijs van Europees atlete van het jaar. De drievoudig Europees kampioene gaat met onder anderen de Belgische zevenkampster Nafissatou Thiam uitmaken wie de titel op 22 oktober in de Estse hoofdstad Tallinn krijgt.

Femke Bol

Femke Bol

De 22-jarige Bol werd vorige maand in München Europees kampioene op de 400 meter, de 400 meter horden en de 4x400 meter estafette.

Ook pakte Bol in juli op de WK in Eugene zilver op de 400 meter horden. Thiam was op beide toernooien de beste op de zevenkamp. De andere genomineerden zijn de Britse Keely Hodgkinson en Laura Muir, Mujinga Kambundji uit Zwitserland, Jaroslava Mahoetsjich uit Oekraïne, de Duitse Malaika Mihambo, Antigoni Ntrismpioti uit Griekenland, Sandra Perkovic uit Kroatië en de Servische Ivana Vuleta.

Sifan Hassan

Sifan Hassan werd vorig jaar verkozen tot beste atlete van Europa na haar twee gouden medailles op de Olympische Spelen in Tokio. Marcell Jacobs, de Italiaanse olympisch kampioen op de 100 meter, is dit jaar bij de mannelijke kanshebbers de meest in het oog springende naam.

Voor de titel talent van het jaar zitten twee Nederlanders bij de tien genomineerde mannen. Dat zijn Niels Laros, Europees kampioen onder de 18 jaar op de 1500 en 3000 meter, en tienkamper Gabriel Emmanuel. Hij werd dit jaar wereldkampioen onder 20 jaar.