Sport/Voetbal
739860759
Voetbal

Video: Hattrickheld Ajax moet smeken om wedstrijdbal

Noa Lang heeft een hattrick gemaakt.

Noa Lang heeft een hattrick gemaakt.

ENSCHEDE - Noa Lang liep na de uitzege van Ajax op FC Twente (2-5) meteen naar arbiter Pol van Boekel. Hij wilde na zijn drie doelpunten de bal hebben. „Maar de scheidsrechter vroeg waarom”, vertelde de 20-jarige aanvaller.

Noa Lang heeft een hattrick gemaakt.

Noa Lang heeft een hattrick gemaakt.

„Misschien maakte hij een geintje, of misschien wist hij niet dat ik drie keer had gescoord. Ik heb het hem maar verteld.”

Uiteindelijk bleek Van Boekel niet de beroerdste en kreeg Lang de bal. „Al mijn ploeggenoten hebben er een handtekening opgezet”, vertelde hij bij FOX Sports. „Die bal gaat mee naar huis.”

Drie keer scoren in je eerste basisoptreden in de eredivisie. Het overkwam Lang in de Veste. „Dat is een droom”, zei de aanvaller die speeltijd kreeg omdat David Neres en Zakaria Labyad wegens blessures niet beschikbaar waren. „Ik heb lang geduld moeten hebben, maar dit was mijn kans. Het is mooi dat ik die heb gegrepen.”

„We begonnen slecht. Ik deed het ook niet goed bij die 2-0 van Twente”, bekende Lang. „Maar na die 2-1 van mij kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Bij mijn derde doelpunt had ik een beetje geluk”, doelde hij op een misverstand in de defensie van de thuisploeg. „Maar geluk moet je ook afdwingen.”

Lang speelde de wedstrijd niet uit. „Ik had kramp in beide kuiten”, vertelde hij. „Het was al een tijdje geleden dat ik een hele wedstrijd heb gespeeld. Dat ga je wel voelen na 70 minuten.”