Sport/Voetbal
741212448
Voetbal

PSV na lastig duel langs VVV

Bergwijn en Dumfries maakten het verschil tegen VVV.

Bergwijn en Dumfries maakten het verschil tegen VVV.

PSV tegen VVV stond grotendeels in het teken van de overleden vader van Mohamed Ihattaren. Ondanks het tragische nieuws, wisten de Eindhovenaren in een lastige wedstrijd de drie punten in eigen huis te houden: 4-1.

Bergwijn en Dumfries maakten het verschil tegen VVV.

Bergwijn en Dumfries maakten het verschil tegen VVV.

PSV begon het duel met een minuut stilte, ter nagedachtenis voor de overleden vader van Ihattaren. Vervolgens rolde de bal ’gewoon’ weer in het Philips Stadion.

Toch kreeg juist VVV in de achtste minuut de eerste kans via de sterke en snelle aanvaller Haji Wright, maar die vond doelman Robbin Ruiter op zijn weg. De Venlonaren gaven uitstekend partij de eerste helft, vooral het eerste kwartier. PSV werd enkele keren brutaal onder druk gezet.

Steven Bergwijn met Tobias Pachonik

Steven Bergwijn met Tobias Pachonik

De beste mogelijkheid was wel voor de ploeg van Van Bommel. Bruma werd weggestuurd, maar vond de nog net op tijd uitgestoken voet van sluitpost Thorsten Kirschbaum op zijn weg. De Eindhovenaren begonnen wat meer aan te dringen vanaf dat moment, maar VV loerde - vooral met Wright en John Yeboah - op de snelle uitbraak. Dat leverde een paar hachelijke momenten op voor het doel van Ruiter.

Maar het was vooral Kirschbaum die in de slotfase van de eerste helft verscheidene PSV’ers voor zijn neus zag opduiken, maar de theepauze werd toch met 0-0 bereikt.

Dumfries-Bergwijn

Na rust werd het spel van PSV er op het begin niet beter op. Sterker nog, eigenlijk was het VVV met de beste mogelijkheden. Steeds waren het weer Wright en Yeboah die met hun diepte voor gevaar zorgden. Toch kwam de equipe van Van Bommel op voorsprong. In de 60e minuut stuurde Denzel Dumfries met een fraaie dieptepass Steven Bergwijn diep. Die dolde Steffen Schafer en schoot gedecideerd binnen: 1-0.

Bergwijn viert zijn treffer.

Bergwijn viert zijn treffer.

Hiermee leek het verzet gebroken van VVV. Twee minuten later waren de rollen omgekeerd. Bergwijn gaf de bal vanaf de achterlijn voor, Dumfries torende boven iedereen uit: 2-0. Vervolgens was het definitief gedaan met de ploeg van trainer Maaskant. Invaller Cody Gakpo liet weer eens zijn waarde zien met een geweldige steekpass op Donyell Malen. Die heeft dit seizoen geen moeite met dit soort buitenkansjes: 3-0.

Lee Cattermole met Donyell Malen

Lee Cattermole met Donyell Malen

Een rommelig moment voor de goal van PSV werd met een geweldige pegel van Tobias Pachonik bekroond met een (ere))treffer: 3-1. In de 85e minuut was het echter nogmaals Malen die de trekker overhaalde, na wederom een assist van Bergwijn: 4-1. Dat werd uiteindelijk ook de eindstand.

Door de zege staat PSV in de Eredivisie weer naast Ajax qua punten. De Amsterdammers zijn echter koploper door een beter doelsaldo.