Sport

’Merk niets van Turkse onrust’

Door Van onze Telesportredactie

Maret Balkestein-Grothues

Maret Balkestein-Grothues

Hollandse Hoogte

Twee Nederlandse topvolleyballers die in Turkije spelen maken zich geen zorgen over de ruzie tussen hun vaderland en het land waarin ze hun geld verdienen. "Ik merk er helemaal niets van”, zegt international Jeroen Rauwerdink vanuit Ankara.

Maret Balkestein-Grothues

Maret Balkestein-Grothues

Hollandse Hoogte

Ook Maret Balkestein-Grothues, de aanvoerster van Oranje, is niet ongerust over haar veiligheid. Ze speelde zaterdag met haar club Fenerbahçe een competitiewedstrijd en vloog vervolgens naar Nederland omdat ze twee dagen vrij had.

Lastigvallen

"Maar dinsdagavond vlieg ik gewoon weer terug naar Istanbul hoor. Als ze me het land in laten tenminste”, zegt ze lachend. Wat Erdogan heeft geroepen, slaat natuurlijk nergens op. Maar ik denk niet dat ik er veel last van zal krijgen. Fenerbahçe is een fijne goed georganiseerde club. Ze zullen me eerder beschermen dan lastigvallen.”

Aanslagen

Rauwerdink, werknemer van Ziraat Bankasi in Ankara, merkt niets van de diplomatieke crisis. "Nee, ik ben helemaal niet bang voor problemen. Wel heb ik vragen gehad van teamgenoten, maar die waren vooral bezorgd. Mijn wereld is hier klein en deze stad is heel groot. Ik was hier vorig jaar ook met al die aanslagen en andere problemen, maar heb ook nooit iets gemerkt. Wel lees ik het reisadvies van Nederland met aandacht. Daarin staat nu dat het niet verstandig is grote menigten op te zoeken. Daar hou ik me dan maar aan.”

Lees meer over