Sport/Voetbal
744173170
Voetbal

Tegenvaller voor PSV: Mario Götze ontbreekt tegen Willem II

Mario Götze ontbreekt bij PSV.

Mario Götze ontbreekt bij PSV.

PSV kan zondag in de thuiswedstrijd tegen Willem II niet beschikken over Mario Götze. De Duitse spelmaker ontbreekt in de selectie van trainer Roger Schmidt.

Mario Götze ontbreekt bij PSV.

Mario Götze ontbreekt bij PSV.

In totaliteit mist PSV negen selectiespelers: de verdedigers André Ramalho, Armando Obispo, Olivier Boscagli, Phillip Mwene en Fredrik Oppegard, de middenvelders Mario Götze en Ryan Thomas en de aanvallers Yorbe Vertessen en Noni Madueke. Middenvelder Erick Gutierrez speelt door de vele afwezigen nu centraal achterin waar hij een duo vormt met Jordan Teze. Voorin heeft Schmidt een basisplaats ingeruimd voor Carlos Vinicius.

Ibrahim Sangaré krijgt nu Joey Veerman naast zich als tweede controlerende middenvelder. Aanvoerder Cody Gakpo start vanaf de linkerflank en Ritsu Doan vanaf rechts.

Op de bank heeft Schmidt weinig opties. Naast de keepers Drommel en Müller heeft hij alleen Van Ginkel, Bruma en Romero als reserves met ervaring. De andere reserves Vos, Seelt en Ledezma zijn voornamelijk actief bij Jong PSV.

PSV moet van Willem II winnen om kans te houden op de landstitel. Bij winst verkleinen de Eindhovenaren de achterstand op koploper Ajax tot 4 punten. Na dit weekeinde staan nog drie speelronden op het programma.

Opstelling PSV: Mvogo: Mauro Júnior, Teze, Gutiérrez en Max; Sangaré en Veerman; Doan en Gakpo; Zahavi en Vinícius.