Sport/Voetbal
744606000
Voetbal

Nieuwe trainers zien Everton en Arsenal niet scoren

Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti

LIVERPOOL - Met de nieuwe trainers Carlo Ancelotti en Mikel Arteta nog op de tribune zijn Everton en Arsenal er zaterdag niet in geslaagd te scoren.

Carlo Ancelotti

Carlo Ancelotti

Met de 0-0 schoot geen van beide teams iets op in de Premier League. De komst van Ancelotti was kort voor het duel gemeld. De Italiaan bekeek het duel in gezelschap van technisch directeur Marcel Brands.

Het matige duel verdiende geen winnaar. Bij Everton zat Duncan Ferguson voor het laatst op de bank. Hij was begin december de ontslagen Portugees Marco Silva komen vervangen. Arsenal werd gecoacht door interim-manager Freddie Ljungberg. Die was eind november aangesteld als tijdelijke vervanger van de ontslagen Unai Emery. Ljungberg haalde in de vijf duels dat hij op de bank zat vijf punten. Ferguson deed het met vijf punten in drie duels beter.

Sheffield blijft verrassen

Sheffield United blijft verrassen in de Premier League. De Engelse voetbalclub, dit seizoen terug in de hoogste afdeling, nestelde zich met een zege bij Brighton & Hove Albion (0-1) op de vijfde plaats. Oliver McBurnie maakte in de 23e minuut het doelpunt. Davy Pröpper speelde de hele wedstrijd bij Brighton.

Sheffield United, waarbij Michael Verrips als reservekeeper op de bank zit, staat met 28 punten in de subtop. De ploeg van manager Chris Wilder heeft één punt meer dan Wolverhampton Wanderers, dat met 2-1 won bij Norwich City. Raúl Jiménez maakte 10 minuten voor tijd het winnende doelpunt. De thuisclub van doelman Tim Krul staat met twaalf punten op de voorlaatste plaats. Alleen Watford heeft minder punten (negen).

Southampton duwde Aston Villa (vijftien punten) onder de degradatiestreep door in Birmingham met 3-1 te winnen. Anwar El Ghazi werd zo'n 20 minuten voor tijd gewisseld bij Aston Villa, dat nu drie punten minder heeft dan Southampton.

Newcastle United versloeg Crystal Palace met 1-0 dankzij een doelpunt van Miguel Almirón. Patrick van Aanholt maakte na een blessure zijn rentree bij Crystal Palace, Jaïro Riedewald bleef op de bank.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd