Sport/Voetbal
74496670
Voetbal

Nieuwe coach neemt zijn eigen mensen mee

Zenden komend seizoen bij PSV niet in staf Van Nistelrooy

Zenden met Andre Ooijer op de training van PSV

Zenden met Andre Ooijer op de training van PSV

Boudewijn Zenden maakt komend seizoen geen deel meer uit van de staf van PSV 1. De eerdere mededeling van de Eindhovense club dat dit in dezelfde rol als nu wél zo zou zijn, bleek voorbarig.

Zenden met Andre Ooijer op de training van PSV

Zenden met Andre Ooijer op de training van PSV

Schrijf je in voor de Voetbal Update en blijf dagelijks op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.

Zenden zegt: „Na de bekendmaking van het vertrek van Roger Schmidt en de aanvankelijke weigering van Ruud van Nistelrooy om trainer te worden, is dat gecommuniceerd. Maar PSV heeft nu een andere beslissing moeten nemen”. De voormalig aanvaller fungeert in de staf van Schmidt als parttime-assistent en specialistentrainer.

„Ruud accepteerde de baan in tweede instantie toch en wenst geen gebruik te maken van mijn expertise”, zegt Zenden. „Hij neemt zijn eigen mensen mee.” Dat lijkt opvallend, omdat Van Nistelrooy en Zenden samenspeelden bij Oranje en in hetzelfde groepje hun UEFA A-trainersdiploma haalden. „De verstandhouding is prima. Maar Ruud heeft het recht gekregen de staf op zijn eigen manier in te vullen.”

Of Zenden in een andere rol wel aan PSV verbonden blijft, weet hij niet. „Dat is de wens van PSV, maar daar moet inhoudelijk over worden gesproken.”

John Feskens

Iemand die wel in staf wordt opgenomen is John Feskens. Van Nistelrooy gaatt de Tilburger als analist inzetten. Feskens tekende deze week de nieuwe overeenkomst voor drie jaar.

De man die 483 wedstrijden speelde voor de Tilburgse club en naar wie het supporterscafé bij Willem II genoemd is, werkt al negen jaar voor de Eindhovenaren. In 2013 maakte hij de overstap van Willem II, dat niet meer verder wilde met hem als assistent-trainer. Daar fungeerde hij als video-analist van onder meer Ernest Faber, Mark van Bommel, Phillip Cocu en aanvankelijk ook Roger Schmidt.

Het afgelopen seizoen koos de Duitser voor een andere invulling en maakte Feskens deel uit van de staf van Jong PSV, waar hij voor Van Nistelrooy de video-analyses verzorgde. Willem II probeerde de afgelopen jaren een paar keer tevergeefs om 'de Beitel' als assistent-trainer terug te halen.