Sport/Wielrennen
745502602
Wielrennen

Arensman baalt na minutenverlies in Giro: ’Ik maakte foutje om te gaan pissen’

Thymen Arensman

Thymen Arensman

Richard Carapaz vertrekt zondag als nieuwe drager van de roze trui in de vijftiende etappe van de Giro. Voor Thymen Arensman is het algemene klassement intussen een droom die in rook opging.

Thymen Arensman

Thymen Arensman

De Nederlander van Team DSM, waar kopman Romain Bardet eerder ziek moest opgeven, verloor zaterdag onderweg naar Turijn bijna 11 minuten op ritwinnaar Simon Yates en zakte daardoor vier plaatsen in de stand. Arensman is nu vijftiende. En dat mede door een slecht gekozen moment om te plassen.

„Ik maakte eigenlijk een foutje door te gaan pissen, net toen BORA-hansgrohe doortrok. Maar goed, dat kon je ook niet weten”, aldus de Nederlander bij Eurosport. „Ik wist vervolgens wel nog terug te komen, maar net toen ik redelijk van voren zat reed ik achter Movistar. Daar reed Alejandro Valverde zijn wiel kapot, waardoor ik opnieuw moest achtervolgen. Op de eerste beklimming van de Superga stortte ik vervolgens volledig in door de hitte. Ik heb het geprobeerd, maar ik moet toch nog een beetje sterker worden en dan kan ik in de toekomst terugkeren voor een klassement.”