Sport/Voetbal
74583405
Voetbal

Lille heeft, op ’beroemde zoon’ na, iedereen aan boord

AMSTERDAM - Lille OSC kent weinig personele problemen in de aanloop naar het uitduel van dinsdagavond met Ajax in de Champions League.

Trainer Christophe Galtier moet alleen Timothy Weah missen. De Amerikaan, overgekomen van Paris-Saint Germain, is nog altijd geblesseerd.

„We zijn denk ik niet de favoriet”, zei coach Galtier. „Misschien wel de underdog, maar we zien zeker kansen. Ajax had het lastig in de voorronden. Ze hadden ook zomaar uitgeschakeld kunnen worden. Dat was wel jammer geweest voor een ploeg die vorig seizoen nog in de halve finale speelde.”

Galtier beseft dat Ajax met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Lasse Schöne drie belangrijke spelers heeft verloren. „Maar ze spelen nog steeds herkenbaar, op een manier zoals ze al veertig jaar doen. Ze spelen modern voetbal met technische spelers. Het blijft voor mij een indrukwekkende ploeg.”

Galtier heeft een succesvolle ploeg van Lille gemaakt. De oud-verdediger volgde eind 2017 Marcelo Bielsa op toen de voormalige club van Cor van der Hart, Patrick Kluivert, Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi op de negentiende plaats van de Franse competitie stond. Lille finishte vorig seizoen als tweede, op gepaste achterstand van de ongenaakbare kampioen Paris-Saint-Germain.

Pépé

Lille heeft deze zomer afscheid genomen van sterspeler Nicolas Pépé, die voor maar liefst 80 miljoen euro naar Arsenal is vertrokken. Maar met de nieuwe topscorers Victor Osimhen, Renato Sanches (Bayern München) en Weah (Paris-Saint-Germain) heeft de club in de Franse Ligue 1 maar drie punten minder dan het machtige PSG.