Sport/Voetbal
747417427
Voetbal

Ook Italië zeker van plaatsing

Rusland met zevende zege op rij naar EK

Stanislav Tsjertsjesov

Stanislav Tsjertsjesov

De Russische voetballers hebben zich weer geplaatst voor het EK.

Stanislav Tsjertsjesov

Stanislav Tsjertsjesov

De ploeg van bondscoach Stanislav Tsjertsjesov kwalificeerde zich voor de eindronde door Cyprus in Nicosia met 5-0 te verslaan. De Russen verzekerden zich daardoor van de tweede plaats in groep I, achter het oppermachtige België. In poule J heeft Italië al een EK-ticket bemachtigd.

De ’Rode Duivels’ plaatsten zich donderdag al voor het EK 2020, dat verspreid door heel Europa wordt gehouden. België heeft de acht gespeelde groepsduels allemaal in winst omgezet. De nummer 3 van het laatste WK begon de EK-kwalificatiereeks met winst op Rusland, dat daarna ook louter overwinningen boekte.

Geluk voor Hongarije

Hongarije doet in groep E van de nog mee om een ticket voor het eindtoernooi. De ploeg van bondscoach Marco Rossi boekte voor eigen publiek tegen Azerbeidzjan een fortuinlijke zege: 1-0. In Boedapest trof Mihály Korhut in de tiende minuut doel met een fraaie uithaal.

Het duel stond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Het Nederlandse arbitrageteam keurde in de extra tijd de gelijkmaker van Azerbeidzjan ten onrechte af. Higler annuleerde de treffer kennelijk wegens hands bij Bahlul Mustafazade, maar de verdediger van de bezoekers tikte de bal met zijn onderbuik over de lijn, zo bleek uit de tv-beelden.

Hongarije verloor afgelopen donderdag met 3-0 bij koploper Kroatië. Met twaalf punten uit zeven wedstrijden hebben de Hongaren nog een kleine kans op een EK-ticket. Azerbeidzjan heeft nog maar één punt.

Nummer vier Wales (zeven punten uit vijf duels) speelt zondagavond voor eigen publiek tegen Kroatië (dertien uit zes).