Sport/Darts
749651470
Darts

Van Gerwen gaat voor eerste titelprolongatie bij World GP

Michael van Gerwen na zijn zege van vorig jaar

Michael van Gerwen na zijn zege van vorig jaar

DUBLIN - Michael van Gerwen gaat vanaf zondag proberen om voor de vijfde keer in zijn carrière de World Grand Prix op zijn naam te schrijven.

Michael van Gerwen na zijn zege van vorig jaar

Michael van Gerwen na zijn zege van vorig jaar

De 30-jarige Brabander neemt het zondagavond in de eerste ronde in Dublin op tegen Jamie Hughes. Ook Jeffrey de Zwaan (tegen Steve Beaton) komt op de openingsdag in Ierland in actie.

Overtuiging

„Het zou mooi zijn als ik er in slaag om mijn titel te prolongeren”, blikt Mighty Mike vooruit. „Maar het is niet iets waar ik heel erg de focus op leg. Ik heb altijd de overtuiging dat ik elk duel en elk toernooi dat ik speel, kan winnen.”

Van Gerwen won het toernooi sinds 2012 dus al vier keer, maar slaagde er nog niet eerder in om twee jaar op rij de beste te zijn bij de World Grand Prix. Vorig jaar was hij in de eindstrijd met 5-2 te sterk voor Peter Wright. „De World Grand Prix is een groot toernooi, en ik heb er vertrouwen in dat ik vanaf de eerste wedstrijd volle bak kan gaan”, sprak de regerend wereldkampioen.

Andere Nederlanders

Naast Van Gerwen en De Zwaan komen ook Vincent van der Voort (tegen Nathan Aspinall), Jermaine Wattimena (tegen Adrian Lewis) en Danny Noppert (tegen Daryl Gurney) in actie in Dublin.