Sport/Voetbal
752376523
Voetbal

De kop is eraf in de Bundesliga

De bal wordt nog even gedesinfecteerd.

De bal wordt nog even gedesinfecteerd.

Als eerste grote voetbalcompetitie van Europa werd de Duitse Bundesliga zaterdagmiddag om 15.30 uur onder strikte voorwaarden hervat. Supporters zijn niet welkom in de stadions en alle voetballers en trainers zijn uitgebreid getest op Covid-19.

De bal wordt nog even gedesinfecteerd.

De bal wordt nog even gedesinfecteerd.

Bekijk de ontwikkelingen in de Bundesliga via deze link of hieronder:

Spelers mogen elkaar na een doelpunt niet in de armen vliegen. Bij alle wedstrijden zijn ook slechts vier ballenjongens aanwezig. Wel liggen er overal ballen langs de zijlijn, zodat het spel niet te lang wordt opgehouden. Trainers mogen gebruik maken van vijf in plaats van drie wisselspelers.

Zaterdag staan er vanaf 15.30 uur vijf wedstrijden op het programma, waaronder de beladen streekderby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04. Koploper Bayern München komt zondag in actie. De landskampioen gaat op bezoek bij Union Berlin. Bayern München verdedigt in de laatste negen speelronden een voorsprong van vier punten op Dortmund.

Lees ook:

In de voetbalpodcast Kick-off: de laatste stand van zaken rond het te maken deltaplan in het betaald voetbal, het kort geding van SC Cambuur en De Graafschap tegen de KNVB en het loonoffer van bondscoach Ronald Koeman. Luister ’m hier.