Sport

Zeilster Brouwer weer in Volvo Ocean Race

Door ANP

Carolijn Brouwer

Carolijn Brouwer

SCA

DEN HAAG - Carolijn Brouwer gaat in oktober in Alicante opnieuw van start in de Volvo Ocean Race. De 43-jarige zeilster uit Scheveningen zal aan boord van het Chinese Dongfeng Raceteam van de Franse schipper Charles Caudrelier stappen. Brouwer is na Team AkzoNobel-schipper Simeon Tienpont de tweede Nederlander die officieel is aangekondigd als deelnemer aan de komende editie.

Carolijn Brouwer

Carolijn Brouwer

SCA

Brouwer nam twee keer eerder deel aan de zeilrace om de wereld. Ze debuteerde in de race van 2001-2002 met Amer Sports Too en in 2014-2015 behoorde ze tot de kerngroep van Team SCA.

In 1998 werd Brouwer uitgeroepen tot World Sailor of the Year, waarna ze nog aan drie Olympische Spelen deelnam. In 2008 deed ze dat als stuurvrouw van het enige gemengde team in de toen nog olympische Tornado (catamaran).

,,Ik ben er erg trots op dat ik nu deel uitmaak van Dongfeng'', liet Brouwer weten. ,,Een van de redenen waarom ik graag met deze ploeg wilde varen, is de sterke teamgeest. De Volvo Ocean Race is uniek. Het vormt de ultieme, fysieke en mentale uitdaging. Dongfeng haalt als team het beste naar boven bij ieder bemanningslid.''

Lees meer over