Sport/Voetbal
755767973
Voetbal

Doelpuntenmachine Haaland: ’Dit zijn wel de avonden waar je het voor doet’

Haaland was was weer de grote man bij Dortmund

Haaland was was weer de grote man bij Dortmund

DORTMUND - Hij is pas 19 jaar, maar na zeven wedstrijden in de Champions League staat de teller van Erling Braut Haaland al op tien doelpunten. De Noorse spits van Borussia Dortmund, in de winter overgekomen van Red Bull Salzburg, besliste het thuisduel met Paris Saint-Germain in de achtste finales met twee treffers in het voordeel van zijn nieuwe club: 2-1.

Haaland was was weer de grote man bij Dortmund

Haaland was was weer de grote man bij Dortmund

Directeur Hans-Joachim Watzke noemde Haaland een „natuurtalent”, zelf bleef de tiener heel koel en bescheiden.

„Ik weet dat ik nog veel moet verbeteren”, antwoordde Haaland op de vraag of hij zelf beseft hoe goed hij is. In de groepsfase van de Champions League maakte hij acht goals voor Salzburg. De Noor verhuisde in de afgelopen transferperiode naar Dortmund en ging daar ’gewoon’ door met scoren.

In de Bundesliga maakte Haaland in vijf duels al acht doelpunten. Hij scoorde ook in de Duitse beker en debuteerde voor Dortmund in de Champions League met twee treffers. Met gemiddeld één doelpunt per 40 minuten is zijn start in Duitse dienst imponerend. „Maar ik moet hard blijven werken”, aldus de tiener. „Dit zijn wel de avonden waar je het voor doet, fantastisch. We moeten zo doorgaan. Ik wil de finale van de Champions League halen met Dortmund.”