Nieuws/Sport
75893039
Sport

MotoGP-team Yamaha gaat Italiaan vervangen door Quartararo

Valentino Rossi (40) lijkt in 2021 te stoppen

Valentino Rossi veroverde negen keer wereldtitels.

Valentino Rossi veroverde negen keer wereldtitels.

Het MotoGP-team van Yamaha heeft motorcoureur Valentino Rossi voor het seizoen 2021 vervangen door Fabio Quartararo.

Valentino Rossi veroverde negen keer wereldtitels.

Valentino Rossi veroverde negen keer wereldtitels.

De 20-jarige Fransman wordt dan ploeggenoot van Maverick Viñales, de Spanjaard die dinsdag zijn contract met twee jaar verlengde.

De inmiddels veertig jaar oude Rossi werd negen keer wereldkampioen en wordt gezien als een van de meest succesvolle coureurs ooit. Over de toekomst van de Italiaan is nog niets bekend.

„Yamaha vroeg me aan het begin van het jaar om een beslissing te nemen over mijn toekomst”, zei Rossi. „Het is mijn eerste doel om dit jaar competitief te zijn en mijn carrière als MotoGP-rijder ook in 2021 voort te zetten. Voordat ik dat doe, moet ik een aantal antwoorden hebben die alleen de eerste paar races me kunnen geven.”

Het nieuwe racejaar begint in maart en voor Rossi wordt het zijn 25e seizoen. „Het is een rare gewaarwording om een seizoen te beginnen met de wetenschap dat Vale niet in het fabrieksteam zal zitten in 2021, maar Yamaha zal er nog steeds zijn voor hem, wat hij ook besluit voor de toekomst”, zei teammanager Lin Jarvis.

Quartararo was afgelopen seizoen de revelatie van de MotoGP. De jonge Fransman werd vijf keer tweede en was bij veel races de belangrijkste uitdager van de Spanjaard Marc Márquez.

De eerste race van het nieuwe seizoen is van 6 tot en met 8 maart in Qatar.