Sport/EK voetbal
759567025
EK voetbal

Duitse minister vindt UEFA ’onverantwoordelijk’ met publiek EK

De fans op Wembley waren gek van vreugde.

De fans op Wembley waren gek van vreugde.

BERLIJN - De Duitse minister van Binnenlandse Zaken vindt dat de Europese voetbalbond UEFA tijdens het EK zeer onverantwoordelijk handelt. Volgens Horst Seehofer laat de UEFA veel te veel publiek toe in de stadions. Zo zaten er dinsdag ruim 40.000 fans op Wembley bij het duel tussen Engeland en Duitsland (2-0).

De fans op Wembley waren gek van vreugde.

De fans op Wembley waren gek van vreugde.

„De UEFA handelt zeer onverantwoordelijk”, aldus Seehofer. „We weten allemaal dat vermijding van contact en bepaalde hygiëneregels noodzakelijk zijn om virussen te overwinnen.” De Duitse minister zag naar eigen zeggen tot zijn afgrijzen beelden van feestende fans die elkaar op de tribunes in de armen vlogen. „Dat gaat de verspreiding van het virus alleen maar bevorderen.” In Amsterdam was een gereduceerd aantal toeschouwers (16.000) welkom bij de vier EK-wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA, maar in de Puskás Aréna in Boedapest zaten de tribunes helemaal vol.

Bij de halve finales en finale van het EK op Wembley zijn volgende week ruim 60.000 toeschouwers welkom. Volgens Seehofer voeren commerciële en financiële afwegingen bij de UEFA de boventoon. „Commercie mag de bescherming van de bevolking tegen infecties echter niet overschaduwen.”