Sport/Autosport
76198208
Autosport

Bronnen: Formule 1 in mei definitief niet naar Zandvoort

Het Circuit van Zandvoort

Het Circuit van Zandvoort

ZANDVOORT - De droom van een Formule 1-race in Zandvoort op 3 mei 2020 is definitief uiteengespat. Het management van de koningsklasse en de internationale autosportfederatie FIA hebben besloten dat er dan zeker nog niet geracet kan worden. Dat bevestigen bronnen rond de Formule 1 aan deze krant.

Het Circuit van Zandvoort

Het Circuit van Zandvoort

Uitstel van terugkeer van de Dutch Grand Prix is vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus zoals verwacht onafwendbaar. Ingewijden melden dat één dezer dagen de officiële mededeling komt dat de race op het net vernieuwde circuit van Zandvoort wordt uitgesteld. Het management van de Formule 1, de FOM, is drukdoende om alle zaken uit te werken met de promotors van de verschillende Grand Prixs.

Eerder werden de eerste vier races van het seizoen al officieel uitgesteld. Onder de huidige omstandigheden is het uitgangspunt dat het seizoen op 7 juni begint in Baku, Azerbeidzjan. Een nieuwe kalender zal vermoedelijk nog even op zich laten wachten. Een verplaatsing van de Nederlandse race naar de zomer is een realistische optie. Een Grand Prix zorgt dan naar verwachting wel voor (nog) meer logistieke uitdagingen, omdat de kustplaats dan erg in trek is bij strandgangers en toeristen.

De leiding van Circuit Zandvoort wijst op het laatste communiqué, waarin het aangaf in gesprek te zijn met FOM en FIA. Het is nu aan de Formule 1-leiding om officieel naar buiten te treden.

Lees in de premium-editie van De Telegraaf het hele verhaal over het afblazen GP van Zandvoort: