Nieuws/Sport
7623
Sport

Verhalen over hartritmestoornissen coach Fenerbahçe ‘totale onzin'

Dick Advocaat: ‘Ik ben zo gezond als een vis’

Dick Advocaat

Dick Advocaat

Dick Advocaat staat versteld van de berichten in Turkse media dat hij zou overwegen te stoppen bij Fenerbahçe als coach vanwege gezondheidsproblemen.

Dick Advocaat

Dick Advocaat

,,Ik ben zo gezond als een vis, ik heb het naar mijn zin als coach in Turkije en ik ben even een paar dagen in Nederland omdat ik in mijn contract heb staan dat ik in een interlandperiode recht heb op een paar dagen vrij. Dan kan ik af en toe even naar huis’’, aldus Advocaat.

Advocaat begrijpt niet waar het ‘onzinverhaal’ vandaan komt. ,,Normaal reageer ik er niet eens op, maar ik wil niet dat dit een eigen leven gaat leiden. Dus maak ik meteen duidelijk dat er niks aan de hand is. In wat voor tijd leven we, dat dit soort dingen weer de wereld worden ingeslingerd zonder iets te checken?’’

Jeremain Lens

De coach kijkt met Fenerbahçe juist uit naar een drukke periode die er voor zijn club aankomt, met belangrijke Europese wedstrijden tegen onder meer Feyenoord en cruciale duels in de competitie om weer een rol te gaan spelen in de top. Daarbij betreurt de coach het dat hij Jeremain Lens voorlopig kwijt is. De aanvaller was juist goed bezig na een blessureperiode. De speler kon een wedstrijd per week goed aan. Het was voor de medische staf van Fenerbahçe een verrassing dat Lens al in de oefenwedstrijd tegen België werd opgesteld. Dat lag nog niet in het rime van de opbouw van wedstrijden.