Sport/Voetbal
763691188
Voetbal

Londenaren houden Real op 1-1 in Madrid

Finale Champions League lonkt voor Hakim Ziyech en Chelsea

Toni Kroos in duel met N'Golo Kante

Toni Kroos in duel met N'Golo Kante

MADRID - Chelsea heeft uitstekende zaken gedaan in de heenwedstrijd van de halve finale van de Champions League. Uit bij Real Madrid werd het 1-1. Voormalig Ajacied Hakim Ziyech mocht halverwege de tweede helft invallen.

Toni Kroos in duel met N'Golo Kante

Toni Kroos in duel met N'Golo Kante

Chelsea begon uitstekend aan de wedstrijd. Zo kreeg Timo Werner een megakans, maar op onverklaarbare wijze vond hij keeper Thibaut Courtois op zijn pad.

De ploeg van trainer Tuchel raasde over het veld. Christian Pulisic had geduld bij een aanval, omspeelde Courtois en schoot knap de 0-1 na 14 minuten op het scorebord.

Christian Pulisic met de 0-1.

Christian Pulisic met de 0-1.

Karim Benzema gaf Real Madrid een teken van leven, na een schitterende knal met links, maar zijn inzet raakte de paal. De Londenaren konden echter naar hartenlust aanvallen. De een na de andere Chelsea-aanval ging richting het doel van Courtois.

Maar natuurlijk was daar even later weer Benzema. Altijd maar weer de Fransman. Een kort genomen hoekschop belandde via-via bij de spits, die de bal met de rug naar de goal met het hoofd aannam en met een halve omhaal de 1-1 tegen de touwen knalde in de 29e minuut. Na de gelijkmaker werd de Koninklijke sterker, maar de rust werd met 1-1 bereikt.

Karim Benzema heeft de fraaie 1-1 aangetekend

Karim Benzema heeft de fraaie 1-1 aangetekend

Maar ook na de theepauze was Chelsea niet echt onder de indruk en drukte het Real in de verdediging. Ziyech mocht in de 65e minuut invallen van Tuchel. De aanvallende middenvelder liet zich direct zien en eiste regelmatig de bal en ook een vrije trap op een gevaarlijke positie op. Maar Courtois redde.

Gescoord werd er niet meer. De 1-1 eindstand geeft Chelsea het voordeel om in de return op Stamford Bridge het karwei af te maken. Het was de derde opeenvolgende keer dat de sterk spelende Engelsen niet verloren in een uitwedstrijd van de koningsklasse. In de voorgaande twee ronden wonnen ze zelfs, bij Atlético Madrid en Porto.

Aanvoerder Azpilicueta van Chelsea: we hebben lef getoond

Aanvoerder César Azpilicueta van Chelsea was na het gelijkspel (1-1) in de eerste wedstrijd van de halve finale in de Champions League tegen Real Madrid best tevreden. „We begonnen met heel veel lef aan het duel en kregen meteen kansen. In die fase speelden we echt goed. Achteraf kunnen we zeggen dat we een goed resultaat hebben neergezet.”

„Vooral in de eerste 20, 25 minuten hadden wel meer afstand kunnen nemen”, vervolgde de Spanjaard. „We hadden de wedstrijd toen al min of meer kunnen beslissen. Helaas is dat niet gelukt. Real Madrid kwam eigenlijk geheel onverwacht terug in de wedstrijd, zonder veel kansen te krijgen. Maar we wisten dat het moeilijk zou worden en zijn zonder meer heel goed overeind gebleven. We kijken uit naar het beslissende duel in Londen.”