Sport/Wielrennen
76387
Wielrennen

Boonen: ‘Allen tegen Sagan’

Tom Boonen

Tom Boonen

Volgens Tom Boonen gaat het niet eenvoudig worden voor Peter Sagan om dit voorjaar een klassieker te winnen. Het is geen logica dat de beste altijd wint. ,,Vaak is dat eerder een nadeel dan een voordeel”, oordeelt Boonen.  

Tom Boonen

Tom Boonen

,,Ik denk dat Peter het heel moeilijk gaat krijgen om een klassieker te winnen. Hij heeft de afgelopen weken, en zeker in de Tirreno-Adriatico, op iedereen een ongelooflijk sterke indruk gemaakt. Iedereen weet dat hij dé te kloppen man is. Dat betekent dat alle ploegen hun tactiek gaan aanpassen.”

Volgens Boonen gaat de concurrentie gezamenlijk zoeken naar de achilleshiel van Sagan en dat is zijn ploeg. ,,We moeten eerlijk zijn, maar Bora-Hansgrohe is niet het sterkste collectief. Niet alleen wij, alle ploegen gaan hetzelfde doel hebben: Eerst Sagan isoleren en lossen. Zolang hij er vooraan bij is, zal iedereen zich daar zeer hard van bewust zijn. Ik verwacht zo heel open wedstrijden, met een finale die veel vroeger begint.”

Onbetwiste kopman

Boonen start voor het laatst in Milaan-Sanremo. In Parijs-Roubaix eindigt over drie weken zijn loopbaan. In de Primavera stelt hij zich in dienst van zijn Colombiaanse ploegmaat Fernando Gaviria. ,,Ik hoop op de top van de Poggio bij de top vijftien te zitten. Dan kan ik Fernando op de Via Roma in ideale positie afzetten voor de sprint. Hij is onze onbetwiste kopman. Vorig jaar was hij al dicht bij een topklassering. Als hij niet valt op een paar honderd meter van de streep had ik willen zien wie hem toen geklopt had. Hij is nu ook weer in vorm. Dat bewijst zijn zege in de voorlaatste rit in de Tirreno waar hij niemand minder als Sagan in de sprint weet te kloppen.”