Sport/Autosport
765005011
Autosport

Mercedes opnieuw snel in Jeddah, vierde tijd Max Verstappen

JEDDAH - Max Verstappen kende geen vlekkeloze tweede vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De WK-leider had problemen met de grip aan de voorkant van zijn RB16B, zo liet hij weten over de boordradio.

Verstappen noteerde uiteindelijk de vierde tijd op het snelle stratencircuit in Jeddah: 1.29,213. Hij was daarmee een kleine twee tienden van een seconde langzamer dan concurrent Lewis Hamilton, die de rapste rondetijd reed. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas was een fractie langzamer. Zoals voorspeld lijkt Mercedes dus ook na de eerste dag in Saoedi-Arabië het te kloppen team.

Pierre Gasly (AlphaTauri) bleef juist Verstappen net voor. De Fransman en Nederlander reden hun snelste tijd op de zachtste band. Hamilton en Bottas deden dat op het normaal gesproken langzamere medium-rubber.

De tweede training werd ’s avonds gereden, zoals dat ook zal gelden voor de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag. In de slotfase focusten alle teams zich op de longruns met het oog op de race. Vlak voor het einde van de oefensessie zorgde Charles Leclerc (Ferrari) voor de eerste grote crash van het weekeinde. De Monegask kwam zelf wel ongeschonden uit de auto, na zijn flinke klapper in bocht 22.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop