Sport/Darts
76512757
Darts

Nu tegen Van Duijvenbode

Noppert verwent dartsfans op World Matchplay met ’no look-worp’ voor 180

Danny Noppert.

Danny Noppert.

Darter Danny Noppert heeft in Blackpool de kwartfinales bereikt van het World Matchplay. De 31-jarige Fries won in de tweede ronde van de Noord-Ier Daryl Gurney met 11-4.

Danny Noppert.

Danny Noppert.

Noppert pakte een keer uit met een fenomenale 180. Bij het werpen van zijn derde pijl keek hij zelfs niet meer. Een klein steekje richting Gurney, die eerder al een paar keer experimenteerde met een no look worp.

Noppert neemt het in de kwartfinale op tegen landgenoot Dirk van Duijvenbode. Van Duijvenbode begon heel sterk in de laatste partij in de tweede ronde en kwam tegen Michael Smith op 4-0. De Engelsman knokte zich terug in de wedstrijd tot 4-3, maar daarna nam de Zuid-Hollander het initiatief weer. Op 10-7 benutte hij zijn derde matchdart.

Een dag eerder wist Michael van Gerwen zich al te plaatsen voor de kwartfinales. De Nederlander, die als vierde is geplaatst bij het toernooi in Blackpool, won in de tweede ronde met 11-5 van Joe Cullen. Van Gerwen is de enige Nederlandse darter die het World Matchplay wist te winnen. Hij deed dat in 2015 en in 2016.